Over yoga

Wat is yoga?

Als mensen mij de vraag stellen: "wat is yoga?", heb ik het altijd moeilijk om meteen een antwoord te formuleren. Of toch, om een antwoord te formuleren dat ik zelf afdoende vind. Yoga is zoveel en zoals ik al zei in de tekst over mezelf, kan yoga ook voor iedereen anders ingevuld worden. Als ik dan toch moet proberen om aan yoga een wat algemenere definitie te geven, dan zal ik het als volgt omschrijven: wanneer je yoga beoefent, ga je door middel van fysieke oefeningen, ademhalingsoefeningen, eventueel ook relaxatieoefeningen en meditatie proberen om je lichaam sterker en flexibeler te maken en je geest tot rust te brengen.

 

Yogastijlen

Er bestaat ondertussen een ontzettend brede waaier aan yogastijlen en afhankelijk van de stijl die je kiest, zal de nadruk meer liggen op het fysieke of eerder op het relaxerende of meditatieve aspect. Aan jou om te ervaren waar je je goed bij voelt. Ook het combineren van verschillende stijlen kan een goede optie zijn. 

Hier vind je meer gedetailleerde uitleg vinden over de stijlen die in de yogalessen bij Yoga Vibes aangeboden worden:

Elke yogapraktijk is uniek

De ene persoon beoefent yoga puur voor het fysieke aspect, bij wijze van work-out, terwijl een ander misschien juist meer belang hecht aan meditatie en het spirituele aspect van yoga. Ieder kiest voor zichzelf hoe ver hij of zij hier in wil gaan en bewandelt zijn eigen, unieke pad. Een pad dat misschien op de ene manier begint, maar na verloop van tijd andere accenten krijgt. Of ook niet, en dat is ook helemaal ok. Wat ik belangrijk vind, is dat iedereen doet waar hij of zij zich goed bij voelt.